Novosti

Septembar / Rujan 2020.
MICRO MERLIN X4 i MICRO EXPLORER stigli u Bosnu i Hercegovinu.
Za više informacija o ovim romobilima iz E MICRO ponude pogledajte na našoj web stranici kategoriju za odrasle / električni romobili.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22.8.2020.
Omogućena kupovina na rate
Od sada MICRO proizvode možete kupovati i na rate!
Za više informacija obratite nam se na mail micro@micro-romobil.ba.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12. august / 12. kolovoz
Iskoristite akcijski popust na električni romobil MICRO COLIBRI koji traje do 25.8.2020.
Pogledajte cijenu na našem web shopu, u kategoriji "romobili za odrasle", podkategorija "električni romobili" i iskoristite momenat za kupovinu električnog romobila iz premium segmenta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10. august / 10. kolovoz 2020
Portal SCSPORT.BA obavio je intervju sa Kenanom Đonkom, direktorom firme Micro Mobil d.o.o.

Era mikro-mobilnosti dolazi i u Bosnu i Hercegovinu

Dok u svijetu, a posebno u EU, SAD i drugim razvijenim zemljama, klasični (neelektrični) romobili predstavljaju u svakom domaćinstvu već sad gotovo neizostavno prevozno sredstvo za kratke distance, u Bosni i Hercegovini čini se da era klasičnih (neelektričnih) romobila tek dolazi. Možemo primijetiti da ih sve više koriste i odrasli zbog svog praktičnog, dugoročno veoma isplativog i zabavnog transporta.

Era mikro-mobilnosti dolazi i u Bosnu i Hercegovinu
FOTO: Micro Mobil d.o.o. Sarajevo je ekskluzivni distributer MICRO romobila za Bosnu i Hercegovinu

Dok u svijetu, a posebno u EU, SAD i drugim razvijenim zemljama, klasični (neelektrični) romobili predstavljaju u svakom domaćinstvu već sad gotovo neizostavno prevozno sredstvo za kratke distance, u Bosni i Hercegovini čini se da era klasičnih (neelektričnih) romobila tek dolazi. Možemo primijetiti da ih sve više koriste i odrasli zbog svog praktičnog, dugoročno veoma isplativog i zabavnog transporta.

S tim u vezi, obavili smo razgovor sa Kenanom Đonkom, direktorom firme Micro Mobil d.o.o. koja je ekskluzivni distributer MICRO romobila za Bosnu i Hercegovinu.

Kenan Đonko, direktor MICRO MOBIL d.o.o. Sarajevo

Gospodine Đonko, gdje počinje Vaša priča u svijetu romobila?

Moja priča počinje još dok sam radio kao direktor prodaje i marketinga u jednoj velikoj korporaciji, prije više od 4 godine, kada sam kratko boravio kod rodbine u Francuskoj. Tada sam ostao fasciniran činjenicom da gotovo svi Francuzi, i mladi i stari, mnogo češće za odlazak na posao, u centar grada ili u kupovinu koriste romobile, nego što koriste automobile. Objasnili su mi da je to zato što su romobili praktični, lagani (mnogo lakši i od bicikala) i ne zauzimaju mnogo prostora u stanu. Shvatili su da jednostavno nema praktičnijeg, a ujedno zdravijeg prevoznog sredstva za kratke distance. Oni koriste romobile i ukoliko im je radno mjesto u drugom gradu, jer su romobili, u kombinaciji sa javnim međugradskim i gradskim saobraćajem, najbolje prevozno sredstvo za tzv. “last mile”. Jako mi se svidio taj koncept života i zamišljao sam kako bi lijepo bilo imati ga u BiH. Tri godine nakon toga sam donio odluku da se direktno angažujem u građenju “mikro-mobilnosti” u Bosni i Hercegovini kroz saradnju sa priznatim proizvođačem najboljih romobila u svijetu, Micro Mobility Systems iz Švicarske.

Možete nam reći nešto više o samom brendu MICRO?

MICRO je švicarski brend, osnovan 1999.g., i oni su zapravo pokretači moderne ere romobila u svijetu. Do tada su romobili bili isključivo igračke za djecu, a MICRO je do te mjere kroz jedinstven i prepoznatljiv dizajn, kao i vrhunski kvalitet u procesu proizvodnje usavršio romobile, da su oni veoma brzo postali omiljeno prevozno sredstvo kako za djecu, tako i za odrasle osobe.

O tome šta je MICRO najbolje svjedoče brojne svjetske nagrade za najbolji dizajn, kvalitet i trajnost. Proglašeni su i najboljim romobilima na svijetu od strane uglednog svjetskog časopisa ”The Strategist”.

MICRO romobili su napravljeni da traju dugo. Obično se prenose sa “koljena na koljeno” generacijama. Svi MICRO romobili imaju garanciju, a stopa reklamacija je na nevjerovatno niskom nivou i manja je od 1%. Važno je znati i da su svi MICRO proizvodi napravljeni od najkvalitetnijih i netoksičnih materijala, a romobili su istovremeno lagani, čvrsti i veoma kompaktni.

Točkovi su od talijanskog poliuretana (PU), najkvalitetnijeg, najtrajnijeg i “beščujnog” materijala koji se može koristiti za romobile, balans bicikla i kolica. S obzirom da su razni proizvođači u svijetu prethodnih desetak godina pokušavali kopirati MICRO, MICRO je patentirao i zaštitio određene dijelove svojih romobila, a prije svega jedinstveni mehanizam upravljanja prenosom težine (koristi se kod svih MINI i MAXI modela za djecu, kao i KICKBOARD modela za odrasle).

Kod MICRO proizvođača sigurnost je na prvom mjestu, pa u skladu s tim i sva dodatna oprema (kacige, štitnici i sl.) prolazi iscrpne testove kvaliteta i između ostalog, posjeduje certifikat EN1078. Kao takva, sva dodatna oprema je priznata od strane stručnjaka i veoma često se koristi i u profesionalnim sportskim klubovima, kao i nacionalnim reprezentacijama.

Postoji i neslužbeni slogan “Jednom MICRO, zauvijek MICRO”, koji potvrđuje statistika da korisnik koji je jednom isprobao MICRO, jednostavno ostaje MICRO korisnik do kraja života. S druge strane, meni najdraža izjava koju često čujem od samih MICRO korisnika u BiH je “MICRO je moja najbolja investicija svih vremena”. To su, za mene, neprocjenjivo vrijedni momenti.

Kako vidite trenutni razvoj “mikro-mobilnosti” u BiH?

Mislim da se ljudi sve više okreću ka zdravijem životu. Poruka zdravstvenih stručnjaka da je vožnja romobilom, osim što je zabavna, i jedan od najzdravijih načina da se prebacite sa tačke A do tačke B, lagano sve više dopire i do naših stanovnika. Situacija u vezi pandemije Korona virusa je samo ubrzala ovaj trend i u našoj zemlji. Zdravstveni stručnjaci su uradili brojna istraživanja i konstatovali da je za odraslu osobu vožnja klasičnog romobila veoma zdrava jer aktivira sve mišiće, pri čemu se ne vrši nepotreban pritisak na donji dio leđa, dok za manju djecu osim aktivacije mišića, jako dobro djeluje i na uspostavljanje učinkovite ravnoteže i orijentacije u prostoru. Klasični romobili, osim na fizičku snagu, veoma pozitivno utječu na zdrav psihološki razvoj čovjeka.

Zbog svega gore navedenog, mislim da razvoju “mikro-mobilnosti” predstoji svijetla budućnost i u našoj zemlji. To se već vidi i u ovoj godini u kojoj je prodaja MICRO romobila porasla za 200% u odnosu na prošlu godinu, ali zapravo era “mikro-mobilnosti” ovdje tek počinje. A ako je već tako, onda se treba rukovoditi onom našom narodskom “Nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftino.” I zato je moja poruka: “Uplovite u eru mikro-mobilnosti, kupite voljenoj osobi, djetetu i sebi kvalitetan romobil sa garancijom koji će da traje i koji će, ukoliko se i desi neki kvar, imati dobar servis.”

Naše čitaoce svakako zanima šta možemo kupiti od brenda MICRO u Bosni i Hercegovini, gdje i kako?

Firma Micro Mobil trenutno ima sljedeće proizvode MICRO brenda: romobili za djecu i odrasle (klasični i električni), balans bicikla, koferi (u kombinaciji sa guralicom za dijete ili u kombinaciji sa romobilom), kacige, zaštitna oprema i razni drugi jedinstveni dodaci za romobile i bicikla. Od sljedeće godine počinjemo i sa distribucijom MICRO rola (inline skates) i kompletne opreme za rolanje. Na kraju krajeva, i role spadaju u “mikro-mobilnost”, a osim toga, kod rolanja su više nego igdje drugo, bitni sigurnost i kvalitet.

MICRO proizvode zainteresovani mogu kupiti direktno preko ekskluzivnog distributera za BiH, firme Micro Mobil d.o.o, i to putem narudžbe na web stranici www.micro-romobil.ba ili Facebook stranice Micro BiH. Dostava MICRO proizvoda u vrijednosti preko 100 KM je na cijeloj teritoriji BiH besplatna.

U ponudi se nalaze i električni romobili MICRO za odrasle

Osim direktno kod ekskluzivnog distributera Micro Mobil, MICRO romobili se mogu kupiti i kod ovlaštenih maloprodajnih partnera – prodavaca, a to su eBike Center (naselje Otoka, Sarajevo), Bracom / Disney Shop (Alta Shopping centar i Zetra), M-Bike Shop (Tuzla, Mostar i Sarajevo), Mocca Commerce d.o.o. i Connect Arena u Sarajevu.Juli/Srpanj 2020.

AKCIJSKI POPUST DO 31.7.2020.g.

Popust za sve kupce (i one koji nemaju micro family popust) na MICRO romobilima, kacigama i dodatnoj opremi!!! Iskoristi ga što prije i pokloni svom djetetu ili dragoj osobi dobru, a korisnu zabavu i nešto zaista kvalitetno, nešto što se duuugo pamti :).
Pogledaj kompletan asortiman na www.micro-romobil.ba
Na sve redovne cijene romobila i kaciga na našem web shopu dobijaš 10% popusta, a na Mini Sporty 3u1 i Mini Sporty modele čak 20%! Ponuda vrijedi od 22.7. do 31.07. ili do isteka zaliha.
Isporuka na cijeloj teritoriji BiH - u roku od 2 radna dana i besplatna (za narudžbe u vrijednosti preko 100 KM).

                                                                                                                 

Juli/Srpanj 2020.

Connect Arena i Micro Mobil nagrađuju

Šta se desi kada se udruže CONNECT ARENA, prva E-Sport arena u Sarajevu i MICRO? ...Desi se mnoooogo lude outdoor zabave na romobilima i vrhunskog, najboljeg u BiH, gaminga! ????????
Od sada MICRO romobile možete kupiti i u Connect Areni, a akcenat je na Micro Maxi i Stunt romobilima (Micro Extreme Trixx romobili - jedinstveni i izdržljivi romobili za izvođenje trikova).
Najbolje od svega: Svi stari i novi kupci i korisnici MICRO romobila (bez obzira da li su ga kupili direktno kod Micro Mobil d.o.o., ekskluzivnog MICRO distributera za BiH ili kod nekog od ovlaštenih MICRO partnera) DOBIJAJU VAUČER za BESPLATNO IGRANJE u CONNECT ARENI!!! Ako kupiš sada MICRO romobil, dobijaš vaučer za 10 sati besplatnog gaminga, a ako već imaš račun sa kupljenim MICRO romobilom (ne starijim od pola godine), dobijaš 5 sati besplatnog gaminga. Ukoliko želite da iskoristite vaučer, javite nam se na mail micro@micro-romobil.ba, a možete se javiti i Connect Areni. 

                                                                                                                  

Juni/Lipanj 2020.

Akcija na Micro Mini 3u1 Sporty modele


15.6. započela je posebna akcija na Micro Mini 3u1 Sporty romobile za vrijeme koje ovi modeli umjesto 195 KM, koštaju 175,50 KM. Pravo na akcijsku cijenu imaju svi koji naruče ovaj model najkasnije do 30.6.2020.g.

                                                                                                                           

Maj/Svibanj 2020.

Partnerska prodajna mreža    


Od sada Micro romobile i Micro opremu možete kupiti i kod naših partnera - ovlaštenih trgovaca Micro Mobil d.o.o. i to:

- EBike Center (Sarajevo)

- Bracom / Disney Shop (Sarajevo)

- M - Bike Shop (Tuzla, Mostar i Sarajevo)

Više informacija o našim partnerima možete pronaći u rubrici "Prodajna mjesta" na našoj web stranici.

Vaš Micro!April/Travanj 2020.

Ozvaničena saradnja Saveza klizačkih sportova BiH i Micro Mobil d.o.o.


Dragi Microvci, obaviještavamo Vas da je Micro Mobil d.o.o., ekskluzivni distributer za Bosnu i Hercegovinu svih proizvoda proizvedenih od strane švicarske kompanije “Micro Mobility Systems”, postao ponosni partner Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

Micro Mobility Systems je inovator i proizvođač romobila (klasičnih i električnih), dodatne opreme (zaštitne kacige, štitnici, ruksaci, i sl.), e-bicikala i drugih vezanih proizvoda namijenjenih profesionalcima, rekreativcima, djeci i odraslima. Brojne internacionalne nagrade (Reddot Design Award, Parent`s Choice Gold Award, Best Toy Award i druge) za najbolju funkcionalnost, trajnost, kvalitet i dizajn potvrđuju da je MICRO marka br. 1 u svijetu romobila i zaštitne opreme

Za početak saradnje, firma Micro Mobil je zajedno sa Savezom klizačkih sportova BIH, za potrebe organizacije škola klizanja i rolanja, obezbjedila određenu količinu zaštitne opreme (kacige), koja čini dio njenog bogatog asortimana.

U skoroj budućnosti, u Micro Mobil d.o.o. planiramo obogatiti ponudu sa opremom za klizanje jednog renomiranog svjetskog proizvođača, sa kojima su u pregovorima, kako bi ista bila dostupna i na teritoriji Bosne i Hercegovine po povoljnim uslovima.

Već od sada klizači  Saveza klizačkih sportova BiH  i članovi njihovih porodica mogu uživati u cijelom asortimanu proizvoda marke MICRO uz specijalne benefite i popuste za njih. 

Zainteresirani se mogu upoznati sa asortimanom proizvoda firme Micro Mobil na web stranici www.micro-romobil.ba, a prijavu za nabavku konkretnih artikala mogu uraditi preko maila info@micro-romobil.ba ili preko Facebook stranice Micro BiH.


Nema proizvoda za prikaz u ovoj kategoriji.